Plafonds en wanden
Contact Timmerman Nu

Houten wanden en plafonds

De laatste jaren is de populariteit van houten wanden en plafonds flink gestegen. Niet alleen zorgen houten wanden en plafonds voor een unieke vorm van isolatie. Ze brengen daarnaast veel sfeer met zich mee. Met houten wanden en plafonds zorgt u voor een uniek rustiek karakter binnenshuis, wat zorgt voor warmte en rust. Het is wel van belang dat houten wanden, vloeren en plafonds juist worden geïnstalleerd en goed onderhouden. Heeft uw woning houten elementen, die gerenoveerd of onderhouden moeten worden? Of overweegt u de aanschaf van houten wanden? De medewerkers van Timmerman Nu helpen u graag met uw vraag. Lees snel verder voor meer informatie en de contactgegevens.

Keurmerken

Wanneer u kiest voor houten wanden, vloeren en plafonds, is een goede kwaliteit van groot belang. U wilt immers geen houtrot of vochtschade in uw woning, of hout dat noestig is of snel breekt. Houten wanden en plafonds moeten dan ook aan enkele keurmerken voldoen, opdat de beste kwaliteit gegarandeerd wordt.

CE-markering

Alle producenten van houten wanden, plafonds en gevels hebben de plicht om deze van een CE markering te voorzien. Een CE markering geeft aan dat het materiaal geschikt is voor de functie waarvoor het geproduceerd is, en is voor hout van toepassing op onverduurzaamd, verduurzaamd en geschilderd hout. Daarentegen worden multiplex en chemisch/thermisch bewerkt hout niet van de markering voorzien. De CE markering van hout informeert de klant over de producteigenschappen, en de mogelijke toepassingen. Deze worden door de producent zelf aangegeven, maar niet gecontroleerd door een onafhankelijke inspectie (dit in tegenstelling tot constructiehout).

Houtkeurmerken

Wanneer u houten wanden of plafonds aan wilt schaffen, kunt u overwegen te kiezen voor hout met een specifiek houtkeurmerk. Het bekendste houtkeurmerk is het Forest Stewardship Councel (FSC) keurmerk. Met dit keurmerk wordt gegarandeerd dat het hout wordt gerooid op een sociaal, ecologisch en economisch neutrale wijze, u draagt met andere woorden bij aan verantwoord bosbeheer. FSC wordt door de Nederlandse overheid geaccepteerd als een keurmerk dat voldoet aan de duurzame inkoopcriteria. Een tweede keurmerk is de Programme for Endorsement of Forest Certification (PEFC). Dit houtkeurmerk wordt wereldwijd gevoerd, en is speciaal ontworpen voor boseigenaren die hiermee kunnen aantonen dat zij voldoen aan eisen omtrent verantwoord bosbeheer. In Nederland wordt het PEFC certificaat echter amper gevoerd.

Kluskeurmerk

Een keurmerk dat niet gericht is op het hout, maar op de timmerman die uw houten wanden en plafonds levert en installeert, is het kluskeurmerk. Met het kluskeurmerk haalt u gegarandeerd kwaliteit tegen scherpe prijzen in huis. Wanneer een timmerman het kluskeurmerk draagt, kunt u bij nalatigheid terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie die u bij staat in het proces.
Met een kluskeurmerk heeft u:

  • Altijd erkende vakmannen
  • Uitsluitend materiaal van hoge kwaliteit
  • Scherpe prijzen
  • Onafhankelijke geschillencommissie.

Prijzen

De prijzen voor houten wanden en plafonds zijn erg variabel en worden meestal berekend naar aanleiding van het totale oppervlak en de soort hout waar u gebruik van wilt maken. Over het algemeen vallen de prijzen van houten wand- en plafondpanelen tussen de 6 en 20 euro per strekkende meter. Wanneer u de aanschaf van een hout element in huis overweegt, dient u tevens rekening te houden met installatiekosten en het voorbereiden van de ondergrond. De aanschaf van een houten wand of plafond komt algauw op zo’n 400 euro.

Specialist op het gebied van hout

Vanwege de verschillende mogelijkheden en prijzen, adviseren wij dat u zich goed laat informeren. Wanneer u een overzicht heeft van wat mogelijk is, en wat het beste bij u past, kunt u pas de juiste keuze maken. De medewerkers van Timmerman Nu zijn specialist op het gebied van houten wanden, vloeren en plafonds, en helpen u graag met al uw vragen. Wilt u alleen meer informatie? Of heeft u interesse in verschillende offertes? Vul het contactformulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Hebt u nog vragen over houten wanden en plafonds? Stel uw vraag aan een vakman. 24 uur per dag en 7 dagen in de week zijn wij bereikbaar. Wij laten geen één vraag onbeantwoord!

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite.

KWS timmerwerk

Direct Contact

Houten wanden en plafonds van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Wij overtuigen u graag met een scherpe offerte. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Direct Contact