Timmerman Nu – Houten meubels
Contact Timmerman Nu

Houten meubels

Wilt u unieke en robuuste meubels toevoegen aan uw interieur? Misschien zijn houten meubels dan iets voor u. Uit onderzoek blijkt dat in de laatste jaren meubilair van steigerhout, sloophout of gerecycled hout steeds populairder wordt. Met houten meubels in uw woning haalt u altijd een origineel design in huis. De prijzen van meubilair van hout vallen bovendien verhoudingsgewijs erg mee. Houten meubels hebben namelijk – mits u ze goed onderhoudt – een lange levensduur. Bij Timmerman Nu bent u aan het juiste adres voor al uw vragen en tips over houten meubels. Zo adviseren wij onze klanten om gemorste vloeistoffen direct op te ruimen, of onderzetters te gebruiken. Hiermee voorkomt u blijvende vlekken. Wij bij Timmerman Nu zijn er daarnaast op gebrand om de prijzen van het aangeboden meubilair zo laag mogelijk te houden. Wij gaan er namelijk vanuit dat ook u niet graag te veel betaalt! Wanneer u uw wensen kenbaar maakt via het offerteformulier, zorgen wij dat u zo snel mogelijk gratis en vrijblijvend enkele offertes krijgt toegestuurd. Hiermee brengt u zichzelf zonder kosten op de hoogte van alle verschillende mogelijkheden.

Verschillende soorten

Wanneer u houten meubels overweegt, is het aannemelijk dat u dan in eerste instantie denkt aan een tafel met stoelen, of een houten dressoir. De mogelijkheden voor houten meubilair zijn echter veel uitgebreider dan dat. Zo kunt u overwegen om speciale spiegels of decoraties te laten maken, die een unieke accessoire vormen voor in uw woning. Deze accessoires hoeven nog niet eens zeer hoge prijzen te hebben, voor bijvoorbeeld 10 euro heeft u al een unieke smartphone standaard. Houten meubels zijn geschikt voor;

  • In uw woning: denk hierbij aan badkamermeubels, nachtkastjes, bedden en tv-meubels. Maar ook aan een speciaal ontworpen wijnrek, fotolijst of bijzettafel.
  • In de tuin: u kunt ook overwegen te kiezen voor tuinmeubels van hout. Niet alleen tuinstoelen of loungebanken, maar ook plantenbakken of schuttingen kunnen door veel timmerbedrijven voor u worden geproduceerd.
  • Op kantoor: ook voor op kantoor zijn er verschillende houten meubels beschikbaar tegen lage prijzen. Zo kunt u kiezen voor bureaus van steigerhout of een vergadertafel van glanzend teak. Bovendien kunt u ook overwegen een speciale laptopstandaard aan te schaffen, waarmee u een functionele doch unieke accessoire in uw kantoor zet.

Geschikt hout

Er zijn verschillende houtsoorten geschikt voor het creëren van houten meubilair. Zo kunt u kiezen voor stevig hout dat hergebruikt wordt. Hieronder vallen sloophout en steigerhout. Als u overweegt houten meubels aan te schaffen van deze houtsoorten, kunt u het beste kiezen voor meubels met een wat ruwer design. Daarnaast zijn er echter ook meubels verkrijgbaar van mahonie, of kersenhout. Deze hebben iets hogere prijzen, maar zijn juist geschikt voor het fijnere werk. Houten meubels van mahonie krijgen vaak een luxueuze uitstraling door een extra glanzende laklaag. Naast deze houtsoorten zijn er nog vele andere mogelijkheden. Vraag voor een goed overzicht eens advies bij een erkende timmerman. Voor welke houtsoort u ook kiest, elk komt met een eigen uitstraling. Omdat onbewerkt hout praktisch gezien niet mogelijk is, wordt elke houtsoort voor verkoop bewerkt. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u zich niet aan uw eigen meubilair blesseert.

Zelf ontwerpen

Hout is één van de materialen die makkelijk te bewerken zijn. Dit stelt u in staat om, wellicht met enige hulp, zelf uw eigen meubilair te ontwerpen. En zeg nou zelf, wie wil er nu niet een interieur dat deels zelf ontworpen is! Wanneer u zorgt voor een duidelijk en overzichtelijk ontwerp, kan een ervaren timmerman deze over het algemeen voor u verwezenlijken. Wanneer er toch enige aanpassingen aan moeten gebeuren, dan kunnen zij in overleg met u het ontwerp enigszins bewerken. Bent u niet zo handig met pen en papier, maar heeft u wel een ontwerp in gedachten? Dan kunt u in samenspraak met een timmerman deze op papier laten zetten. Een timmerman tekent één en ander graag voor u uit, en kan dan ook rekening houden met de prijzen die hieraan verbonden zijn. Zo blijft u altijd binnen uw budget.

Voordelen houten meubels

Houten meubels hebben verschillende voordelen, die het aanschaffen van zeker aantrekkelijk maken. Zo zijn houten meubels:

  • Uniek, zonder overdreven vormgeving of kleurgebruik
  • Sfeervol, door de rust en warmte die ze uitstralen
  • Goedkoop, door scherpe prijzen en een lange levensduur
  • Gebruiksgemakkelijk, de robuustheid van houten meubels maakt het gebruik ideaal in een huis met kinderen

De enige beperking van houten meubilair is dat u het wel goed moet onderhouden. Met name door vocht kunnen de meubels sneller beschadigen. Het is daarom van belang dat u ze goed schoonmaakt en eventueel van een nieuwe laklaag voorziet.

Prijzen

De prijzen voor houten meubels variëren per houtsoort en per afwerking. Houten meubels hoeven niet heel erg hoge prijzen te hebben. Als u bijvoorbeeld een tuinbank van steigerhout laat maken, kunt u al voor 65 euro klaar zijn. Wanneer u echter een dressoir laat ontwerpen van bijvoorbeeld eikenhout, bent u al gauw zo’n 1500 euro kwijt. De prijzen verschillen daarnaast sterk per timmerbedrijf, en leverancier. In onderstaand overzicht worden enkele gemiddelde prijzen gegeven , die u in het achterhoofd kunt houden wanneer u de aanschaf van houten meubels overweegt. Let wel, deze prijzen kunt u niet aanhouden als vaste stelregel, prijzen kunnen hoger en lager uitvallen.

Soort meubel houtsoort Gemiddelde prijs
Bureau Steigerhout (onbewerkt) € 850,00
Spiegel Hardhout € 300,00
Tuintafel Teak € 750,00
TV dressoir Mahonie € 1400,00

Ervaren timmerman

Bent u enthousiast geraakt om houten meubels aan te schaffen? Of heeft u nog enkele vragen? Bij Timmerman Nu kunt u het gehele jaar door terecht voor al uw vragen en opmerkingen over houten meubels. Wat uw vraag ook is, wij proberen deze altijd voor u te beantwoorden! Als u een overzicht wilt van de prijzen van een houten meubelstuk, neem dan contact op via het offerteformulier. Wij zullen u per e-mail verschillende offertes sturen. Zo kunt u zelf de prijzen en bijkomende aanbiedingen met elkaar vergelijken. Voor welke timmerman u ook kiest, wij garanderen kwaliteit en betrouwbaarheid. U zult binnen de kortste keren van uw houten meubels kunnen genieten!

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite.

KWS timmerwerk

Direct Contact

Houten kozijnen van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Wij overtuigen u graag met een scherpe offerte. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Direct Contact