Timmerman Nu – Trap renovatie
Contact Timmerman Nu

Zelf uw trap renoveren

In veel woningen bevindt de trap zich direct in de woonkamer, in sommige woningen zit de trap in de hal. Wanneer de trap in de woonkamer zit, dan is het belangrijk dat het interieur een geheel vormt. Wilt u uw interieur veranderen? Veel consumenten denken dat het nodig is om direct een nieuwe trap aan te schaffen, maar u kunt ook zelf aan de slag gaan met de traprenovatie. Hieronder leest u stap voor stap hoe u te werk moet gaan.

De voorbereiding

Veel consumenten denken dat de eerste stap naar een nieuwe trap een bezoek aan de bouwmarkt is. Dat klopt deels. Het is belangrijk dat u eerst weet welke materialen benodigd zijn en hoeveel. Het is handig om een aantal schuine en rechte traptreden op te meten om te kijken hoeveel materiaal u nodig heeft. Nu kunt u van start met het renovatie project. Voordat u van start gaat met het renoveren moet de oude vloerbedekking of laminaat van de trap verwijderd worden. Het is de bedoeling dat u begint met werken op een kale trap. Met een scherp plamuurmes kunt u vervolgens alle lijmresten verwijderen. Zo creëert u een goede ondergrond.

Stap voor stap

Afhankelijk van het materiaal van de trapbekleding begint u met het op maat maken van de bekleding. De houten traptreden moet u eerst op maat zagen. Bij een bouwmarkt bij u in de buurt kunt u wellicht een trapspin halen. Op die manier kunt u de treden eenvoudig op maat zagen. Wanneer u alle traptreden op maat heeft gemaakt kunt u beginnen met het monteren van de traptreden. Begin met het monteren van de treden altijd bovenaan, op die manier kan de lijm enkele uren drogen. Werk daarom van boven naar onderen.

Het eindresultaat

Het kan enkele uren duren totdat de lijm opgedroogd is. Wacht hierop voordat u verder gaat met de afwerking van de traprenovatie. Zorg dat alle naden en kieren opgevuld worden met siliconenkit en zorg voor een passende trapleuning. Dat is wel zo veilig. Voor de uitstraling kunt u deze in dezelfde kleur verven als de trapreden. Het renoveren van een trap is vrij eenvoudig en het eindresultaat is geweldig.

Contact

Loopt u tegen problemen aan bij uw traprenovatie of heeft u hulp nodig van een vakman? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier. U hoort op korte termijn van ons, wij geven u graag antwoord op uw vragen en stellen een offerte op maat op indien dat gewenst is. Tot uw dienst!

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite.

KWS timmerwerk

Direct Contact

Houten kozijnen van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Wij overtuigen u graag met een scherpe offerte. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Direct Contact