Timmerwerk offerte aanvragen

Voor al uw timmerwerk een goede timmerman
Vergelijk eenvoudig offertes voor uw timmerwerk. Snel en makkelijk!

Zelf een MDF kast maken

Tegenwoordig is het erg populair om zelf aan de slag te gaan met het maken van meubels en woning decoratie. Het is fijn om een aantal handvaten te hebben om te zien of je op de goede weg zit. In dit artikel leest u meer over het maken van een kast van MDF. MDF is een goedkoop materiaal gemaakt van houtvezels die onder intense warmte en druk aan elkaar zijn vastgelijmd. Hierdoor is het een geschikt product om zelf aan de slag te gaan. Over de houtvezels is een plastic coating heen gespoten waardoor er een glad oppervlak ontstaat. Hierdoor is schilderen lastig, maar niet onmogelijk. Een goede voorbehandeling is erg belangrijk. Kortom, MDF is een eenvoudig bouwmateriaal.

De voorbereidingen

Voordat u begint is het verstandig om de ruimte op te meten om te kijken waar de kast het beste past en welke afmeting de kast moet krijgen. Meet hiervoor de lengte, diepte en de hoogte. Wanneer de afmetingen duidelijk zijn kunt u de platen zagen. Zaag twee MDF platen op de lengte van je kast met behulp van een cirkelzaag. Deze platen worden de bovenste en onderste panelen voor de kast. De zijpanelen zaagt u ook twee platen op de lengte. Het op maat zagen van de andere onderdelen komt later.

Monteren

Alle zijden van de kast worden nu samengevoegd. Controleer of de hoeken van de vier zijden helemaal recht zijn en of ze rechtop staan. Zet de planken nu allemaal rechtop en plaats ze in een rechthoekige vorm. Schroef houtschroeven door de bovenste en onderste panelen en in de zijpanelen intervallen om aan het frame vast te zetten. Nu is het tijd om een achterpaneel te zagen. Houd rekening met de totale lengte en hoogte van de kast want het wordt de achterkant van de kast. Zorg dat de plank goed aansluit op alle hoeken, dit geeft het mooiste resultaat. Schroef de achterwand vast met houtschroeven. De planken in de kast kunt u bevestigen door houtschroeven onder en boven de plank in het achterpaneel te schroeven.

Afwerking

Als u de kast nog wilt schilderen, dan kunt u dit het beste vooraf doen. Anders kunt u direct beginnen met het bevestigen van de kast aan de muur. Dit doet u het makkelijkste door schroeven door de achterwand te schroeven en in de muur te boren. Nu staat uw kast stevig en kunt u er dingen in opbergen.

Hulp nodig?

Indien u zelf uw kast aan het in elkaar zetten bent u er onverhoopt niet uitkomt, neem dan eens contact met ons op. Ons timmerbedrijf adviseert u graag!

Offerte aanvragen


Anti-spam captcha

Vul code in:

 
Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Timmerbedrijf Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Comments are closed.